Bounty

Co艣 dla wielbicieli kokosu i batonik贸w baunty. Smak uderzaj膮cy, polecam 馃檪

Bounty
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
Ciasto
  1. 6 jajek
  2. 5 艂y偶ek m膮ki
  3. 6 艂y偶ek cukru
  4. 2 艂y偶ki kakao
  5. 1 艂y偶eczka proszku do pieczenia
  6. szczypta soli
Masa kokosowa
  1. 3/4 l mleka
  2. 2 bia艂e czekolady
  3. 200 g mas艂a 82%
  4. 270 g kokosu
  5. 2 cukry waniliowe
Polewa
  1. 2 mleczne czekolady rozpu艣ci膰 w 5 艂y偶kach mleka z 1 艂y偶k膮 mas艂a (na wolnym ogniu)
Do nas膮czenia
  1. Kubek mocnej herbaty + 艂y偶ka cukru + sok z 1/2 cytryny
Dodatkowo
  1. Ulubione powid艂a
Wykonanie
Ciasto
  1. Bia艂ka ubi膰 ze szczypt膮 soli.
  2. Nast臋pnie doda膰 cukier, 偶贸艂tka, m膮k臋 z proszkiem i kakao.
  3. Piec ok. 30 min 1 temp. ok 170 stopni (do tzw. suchego patyczka)
  4. Ostudzi膰 i lekko nas膮czy膰.
Masa kokosowa
  1. Mleko zagotowa膰 z cukrem.
  2. Doda膰 kokos i gotowa膰 na wolnym ogniu ok. 20 minut.
  3. Mo偶e by膰 tak, 偶e kokos "wci膮gnie" ca艂e mleko i masa b臋dzie za g臋sta. W贸wczas dodaj臋 odrobin臋 mleka, aby kokos mia艂 w czym si臋 gotowa膰.
  4. Po tym czasie doda膰 mas艂o i bia艂膮 czekolad臋.
  5. Zagotowa膰 i ostudzi膰.
  6. Po nas膮czeniu ciasta wyk艂adamy ulubione powid艂a.
  7. Na to wyk艂adamy mas臋 kokosow膮 i polewamy polew膮 z mlecznej czekolady.
  8. Ch艂odzimy przynajmniej 3-4 godziny.
Notes
  1. Ciasto wyszukane w sieci, nieco zmodyfikowane przeze mnie.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *