Hummus

Idealna pasta do chleba. Prosta i smaczna – co艣 co

Hummus
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 100 g suchej ciecierzycy
  2. 100 g pasty tahini
  3. 1 z膮bek czosnku
  4. 3-4 艂y偶ki soku z limonki lub cytryny
  5. s贸l, pieprz
  6. zimna woda
  7. 2 艂y偶eczki sody oczyszczonej
  8. oliwa z oliwek
Wykonanie
  1. Ciecierzyc臋 mocz臋 ca艂膮 noc w zimnej wodzie z dodatkiem 1 艂y偶eczki sody.
  2. Kolejnego dnia p艂ucz臋 ciecierzyc臋, zalewam wod膮, dodaj臋 1 艂y偶eczk臋 sody i gotuj臋 do mi臋kko艣ci (u mnie max p贸艂 godziny).
  3. Po ugotowaniu wrzucam do blendera i dodaj臋 czosnek, sok z limonki, s贸l, pieprz, 4-5 艂y偶ek oliwy i past臋 tahini (ostatnio nie mia艂am, wi臋c upra偶y艂am na suchej patelni gar艣膰 sezamu i te偶 by艂o ok).
  4. Blenduj臋 na g艂adk膮 mas臋.
  5. Je艣li masa jest za g臋sta, dodaj臋 1-2 艂y偶ki zimnej wody.
  6. Pasta powinna mie膰 g臋st膮, jedwabist膮 konsystencj臋.
Notes
  1. Przepis pochodzi ze strony www.przepisnachleb.pl
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/
lubi臋 馃檪

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *