Kokosanki

Dziś proponuję Wam najprostszą wersję kokosanek na świecie. Banalne i tak pyszne, że na samą myśl cieknie ślinka:-)

Kokosanki
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 120 g białek (z ok. 4 jajek)
  2. 220 g cukru
  3. 200 g wiórków kokosowych
Wykonanie
  1. Wszystkie składniki ciasteczek wkładamy do garnka i na bardzo wolnym ogniu podgrzewamy.
  2. Robimy to ok 5-10 minut, ale tylko do momentu, kiedy masa zrobi się kleista i cukier zacznie się rozpuszczać.
  3. Nie gotujemy masy! Ma być tylko lekko ciepła.
  4. Rozgrzewamy piekarnik do temp. 160 stopni.
  5. Na blaszce, małą łyżeczką od herbaty wykładamy porcję ciastek w niedużych odstępach.
  6. Pieczemy ok 15 minut, na lekko złoto.
  7. Mają być chrupiące z wierzchu i klejące w środku.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *