Dziś proponuję Wam najprostszą wersję kokosanek na świecie. Banalne i tak pyszne, że na samą myśl cieknie ślinka:-)
Kokosanki
2016-01-05 09:03:10
Produkty
- 120 g białek (z ok. 4 jajek)
- 220 g cukru
- 200 g wiórków kokosowych
Wykonanie
- Wszystkie składniki ciasteczek wkładamy do garnka i na bardzo wolnym ogniu podgrzewamy.
- Robimy to ok 5-10 minut, ale tylko do momentu, kiedy masa zrobi się kleista i cukier zacznie się rozpuszczać.
- Nie gotujemy masy! Ma być tylko lekko ciepła.
- Rozgrzewamy piekarnik do temp. 160 stopni.
- Na blaszce, małą łyżeczką od herbaty wykładamy porcję ciastek w niedużych odstępach.
- Pieczemy ok 15 minut, na lekko złoto.
- Mają być chrupiące z wierzchu i klejące w środku.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/