Łamańce dla zapracowanych

Przepis na łamańce z użyciem gotowych produktów jest alternatywą dla osób pracujących. Jeśli raz spróbujecie, będziecie go robić w każde święta z czystej wygody 🙂

Łamańce dla zapracowanych
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 2 opakowania makaronu łazanki (kupuję z lubelli)
  2. 1 puszka masy makowej (u mnie bakalland)
  3. 1 opakowanie rodzynek
  4. miód
  5. przegotowana woda
  6. 1 łyżka oleju
Wykonanie
  1. Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
  2. Po ugotowaniu zlewam zimną wodą i wkładam do sporej miski.
  3. Masę makową przekładam do miski, dodaję rodzynki, ok. 1 litra przegotowanej wody i 1 łyżkę miodu.
  4. Makaron zalewam masą makową z rodzynkami i mieszam co pewien czas.
  5. Chłodzę około 4 godzin.
Notes
  1. Takie łamańce schodzą u nas na tzw. pniu.
  2. Proste i smaczne, polecam 🙂
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *