Marynowana papryczka chilli

Idealne papryczki na jesienno-zimowe dni do kanapek czy innych potraw

Marynowane papryczki chilli

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Salad

Sprzęt

  • 10 Słoiczki ok 235ml

Składniki
  

  • 1 kg papryczek chilli może być oczywiście mniej
  • gorczyca
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • czosnek

Zalewa

  • 250 ml octu
  • 1,25 l wody
  • 1 łyżka soli
  • 1/2 szklanki cukru

Sposób wykonania
 

  • Wkładamy papryczki chili do słoików, tak aby wypełnić całe wnętrze. Dodajemy do nich po 1 ząbku czosnku, kilka ziaren ziela angielskiego, pół liścia laurowego i kilka ziarenek gorczycy.
    Następnie całość zalewamy gorącą zalewą i szczelnie zamykamy.
    Całość pasteryzujemy w 120 stopniach C przez ok 25-30 minut
Tagi papryczka, chilli, zima, jesień, marynata, słoik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating