Najlepsze ciacho Eli

Lubicie ciasta, kt贸rych si臋 nie piecze? Ja wprost uwielbiam! Ten przepis, nie tylko jest prosty. Wierzcie mi, 偶e smakuje cudownie 馃檪

Najlepsze ciacho Eli
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 2 du偶e opakowania herbatnik贸w ma艣lanych (u mnie z biedronki)
  2. 500 ml mleka pe艂not艂ustego 3,2%
  3. 6 偶贸艂tek
  4. 1 szkl. 艣mietany krem贸wki
  5. 1 cukier waniliowy
  6. 150 g cukru
  7. 1 艂y偶ka m膮ki pszennej
  8. 1 budy艅 艣mietankowy (lub 3 du偶e 艂y偶ki maki ziemniaczanej)
  9. 200 g mas艂a 82%
  10. 250 g serka mascarpone
  11. 4 艂y偶ki nutelli
  12. kilka kostek startej czekolady do posypania na wierzch (niekoniecznie)
Wykonanie
  1. W 1/2 szklanki mleka rozmiesza膰 偶贸艂tka i m膮ki.
  2. Reszt臋 mleka zagotowa膰 z cukrami i krem贸wk膮.
  3. Kiedy masa zacznie wrze膰, dodajemy mleko z 偶贸艂tkami, zmniejszamy ogie艅 i mieszamy, a偶 masa zg臋stnieje.
  4. Studzimy krem.
  5. Mas艂o miksujemy, po czym dodajemy po 1 艂y偶ce budy艅, do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
  6. Blaszk臋 wyk艂adamy papierem i warstw膮 herbatnik贸w oraz kremu.
  7. Powtarzamy warstwy.
  8. Mascarpone wymiesza膰 z nutell膮 i smarujemy na wierzchniej warstwie herbatnik贸w.
  9. Mo偶emy posypa膰 start膮 czekolad膮.
  10. Ch艂odzimy, najlepiej ca艂膮 noc
Notes
  1. Przepis najlepszej cioci Eli moich dzieci 馃檪
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

 

One thought on “Najlepsze ciacho Eli

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *