Pieguski

Je艣li lubicie sklepowe pieguski, to ten przepis b臋dzie idealny. Zero chemii, mo偶na by rzec samo zdrowie, gdyby nie cukier 馃檪

Pieguski
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. Kostka mas艂a 82%
  2. 3/4 szkl. cukru
  3. 2,5 szkl. m膮ki
  4. 1/2 艂y偶eczki soli
  5. 1 艂y偶eczka sody
  6. 1 czekolada mleczna (mo偶e by膰 gorzka w zale偶no艣ci od upodoba艅)
  7. gar艣膰 orzech贸w w艂oskich
  8. gar艣膰 rodzynek
Wykonanie
  1. Pokroi膰 czekolad臋 i orzechy.
  2. Po艂膮czy膰 wszystkie sk艂adniki (mo偶na mikserem ze spiraln膮 ko艅c贸wk膮).
  3. Rozgrza膰 piekarnik do temp. 170 stopni.
  4. Formowa膰 kulki wielko艣ci orzecha w艂oskiego i uk艂ada膰 na blaszce w odst臋pach, poniewa偶 kulki si臋 rozp艂yn膮.
  5. U mnie na du偶ej piekarnikowej blaszce piek臋 16 kulek ok. 15 min. na lekko z艂oto.
  6. Wol臋 wcze艣niej 艂opatk膮 zdj膮膰 ciasteczka (po chwili stwardniej膮), bo lubi膮 si臋 przypala膰.
Notes
  1. Przepis znaleziony w internecie, jednak zmodyfikowany przeze mnie.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *