Skip to content
GotujeSie.pl
GotujeSie.pl

przepisy dla każdego

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Wigilia
    • Desery
    • Ciasta
    • Obiady
    • Przekąski
    • Przetwory
    • Sosy
    • Ryby
  • O mnie
  • Blog
  • Kontakt
    • Współpraca
GotujeSie.pl

przepisy dla każdego

12 stycznia 201613 stycznia 2016

Pieguski

Jeśli lubicie sklepowe pieguski, to ten przepis będzie idealny. Zero chemii, można by rzec samo zdrowie, gdyby nie cukier 🙂

Pieguski
2016-01-11 12:47:16
Napisz opinie
Zapisz przepis
Drukuj
Produkty
  1. Kostka masła 82%
  2. 3/4 szkl. cukru
  3. 2,5 szkl. mąki
  4. 1/2 łyżeczki soli
  5. 1 łyżeczka sody
  6. 1 czekolada mleczna (może być gorzka w zależności od upodobań)
  7. garść orzechów włoskich
  8. garść rodzynek
Wykonanie
  1. Pokroić czekoladę i orzechy.
  2. Połączyć wszystkie składniki (można mikserem ze spiralną końcówką).
  3. Rozgrzać piekarnik do temp. 170 stopni.
  4. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce w odstępach, ponieważ kulki się rozpłyną.
  5. U mnie na dużej piekarnikowej blaszce piekę 16 kulek ok. 15 min. na lekko złoto.
  6. Wolę wcześniej łopatką zdjąć ciasteczka (po chwili stwardnieją), bo lubią się przypalać.
Notes
  1. Przepis znaleziony w internecie, jednak zmodyfikowany przeze mnie.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/
Ciasta Desery Przepisy czekoladaorzechypieguskirodzynki

Nawigacja wpisu

Poprzedni
Następny

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Współpraca

  • MotoIT.pl
  • Toyota Klub
  • Wideo Art

Tagi

bliscy bułeczki cebula chleb ciasto cynamon czekolada czosnek drożdże dzieci galaretka herbatniki jajka kukurydza marchewka masło miód mięso mielone mleko mąka nutella obiad ogórek orzechy owoce papryka pierogi przepis przepis na ciasto przepis na obiad rodzina rodzynki rzodkiewka sałatka ser sos szpinak truskawki weekend wigilia wypieki domowe zakwas ziemniaki śmietana święta
©2023 GotujeSie.pl | WordPress Theme by SuperbThemes