Skip to content
GotujeSie.pl
GotujeSie.pl

przepisy dla każdego

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Wigilia
    • Desery
    • Ciasta
    • Obiady
    • Przekąski
    • Przetwory
    • Sosy
    • Ryby
  • O mnie
  • Blog
  • Kontakt
    • Współpraca
GotujeSie.pl

przepisy dla każdego

23 października 20156 grudnia 2015

Pstrąg zapiekany

Uważam, że pstrąg w takim wydaniu jest dość klasycznym daniem. Jednak podany z aksamitnym puree jest wprost idealny.

Rybę zwykle kupuję w Rybakówce w Ełku, mam wówczas pewność, że jest świeża i wysokiej jakości.

Pstrąg zapiekany
2015-10-19 19:23:41
Napisz opinie
Zapisz przepis
Drukuj
Skladniki
  1. 2 sprawione pstrągi
  2. 3/4 kostki miękkiego masła
  3. 1 sparzona cytryna
  4. oliwa
  5. świeży koper, natka pietruszki
  6. sól, pieprz
Sposob przygotowania
  1. Pstrągi czyszczę i moczę w zimnej wodzie ok. godziny. Następnie marynuję w soli i pieprzu. Jeśli mam czas to wstawiam na noc do lodówki. Jeśli nie, piekę tuż po przygotowaniu.
  2. Miękkie masło doprawiam odrobiną soli i pieprzu, mieszam z koperkiem i pietruszką. Takim farszem nadziewam rybę. Na wierzch układam plastry cytryny. Skrapiam oliwą, a następnie zawijam dość szczelnie w papier do pieczenia. Piekę w piekarniku 30-40 minut, w temperaturze ok 180 stopni.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/
Obiady Przepisy Ryby cytrynamasłoprzepis na obiadpstrągpureerybazioła

Nawigacja wpisu

Poprzedni
Następny

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Współpraca

  • MotoIT.pl
  • Toyota Klub
  • Wideo Art

Tagi

bliscy bułeczki cebula chleb ciasto cynamon czekolada czosnek drożdże dzieci galaretka herbatniki jajka kukurydza marchewka masło miód mięso mielone mleko mąka nutella obiad ogórek orzechy owoce papryka pierogi przepis przepis na ciasto przepis na obiad rodzina rodzynki rzodkiewka sałatka ser sos szpinak truskawki weekend wigilia wypieki domowe zakwas ziemniaki śmietana święta
©2023 GotujeSie.pl | WordPress Theme by SuperbThemes