Czy ciasto bez jajek może się udać? O tak!
Pyszne ciasto bez jajek
2016-02-14 17:29:29
Produkty
Część sypka
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki sody
Część mokra
- 2 szklanki zsiadłego mleka ( u mnie Krasnystaw z Tesco)
- 1/2 szkl. oleju
- 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich
- 1/2 szkl. rodzynek
Dodatkowo
- Powidła śliwkowe do przełożenia.
- 1 biała czekolada + 3 łyżki mleka do polania
Wykonanie
- Wymieszać część suchą, a następnie dodać wymieszaną część mokrą.
- Piec ok. 1 h w temp. 180 stopni (do suchego patyczka).
- Ciasto ostudzić, a następnie przełożyć powidłami.
- Białą czekoladę rozpuścić w mleku i polać ciasto.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/