Snickers Asi

Przepis na tego snickersa podsunęła mi moja serdeczna koleżanka Asia. Polecam Wam, bo jest przepyszny i prosty. Dobrze jest go zrobić ze 2 dni wcześniej, wtedy smakuje wprost genialnie 🙂

Snickers Asi
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
Ciasto
  1. 60 dkg mąki
  2. 3/4 szkl. cukru
  3. 2 jajka
  4. 2 żółtka
  5. 20 dkg margaryny
  6. 3 łyżki mleka
  7. 3 łyżki miodu
  8. 2 łyżeczki sody
  9. cukier waniliowy
Polewa orzechowa
  1. 1/2 kostki margaryny
  2. 4 łyżki cukru
  3. 2 łyżki miodu
  4. 20 dkg posiekanych orzechów włoskich
Krem 1
  1. 1 opakowanie budyniu śmietankowego ugotować w 350 ml mleka
Krem 2
  1. 1 puszkę masy krówkowej zmiksować z 50 g masła
Wykonanie
  1. Zagnieść składniki na ciasto i podzielić na 3 części (dość luźne).
  2. Upiec 3 prostokątne placki (na złoto w temperaturze ok 170 stopni C)
  3. Jeden z nich przed pieczeniem polać polewą orzechową.
Złożenie ciasta
  1. Na pierwszy placek wyłożyć budyń, drugi placek, karmel, placek z polewą orzechową.
  2. Lekko docisnąć.
  3. Smakuje od razu, ale najlepiej po 2 dniach 🙂
Notes
  1. Asiu, dziękuję za przepis 🙂
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *