Przepis na tego snickersa podsunęła mi moja serdeczna koleżanka Asia. Polecam Wam, bo jest przepyszny i prosty. Dobrze jest go zrobić ze 2 dni wcześniej, wtedy smakuje wprost genialnie 🙂
Snickers Asi
2015-12-15 11:26:42
Produkty
Ciasto
- 60 dkg mąki
- 3/4 szkl. cukru
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 20 dkg margaryny
- 3 łyżki mleka
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżeczki sody
- cukier waniliowy
Polewa orzechowa
- 1/2 kostki margaryny
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki miodu
- 20 dkg posiekanych orzechów włoskich
Krem 1
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego ugotować w 350 ml mleka
Krem 2
- 1 puszkę masy krówkowej zmiksować z 50 g masła
Wykonanie
- Zagnieść składniki na ciasto i podzielić na 3 części (dość luźne).
- Upiec 3 prostokątne placki (na złoto w temperaturze ok 170 stopni C)
- Jeden z nich przed pieczeniem polać polewą orzechową.
Złożenie ciasta
- Na pierwszy placek wyłożyć budyń, drugi placek, karmel, placek z polewą orzechową.
- Lekko docisnąć.
- Smakuje od razu, ale najlepiej po 2 dniach 🙂
Notes
- Asiu, dziękuję za przepis 🙂
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/