Szarlotka sypana

Jest to na prawdę dziwny przepis jeśli chodzi o wykonanie. Szarlotka w smaku bardzo lekka i chrupiąca. U mnie znika błyskawicznie 🙂

Szarlotka sypana
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 1 szkl. kaszy manny
  2. 1 szkl. mąki
  3. 1 szkl. cukru
  4. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  5. 1 łyżeczka cynamonu
  6. 1,5 kg jabłek
  7. 1 kostka masła
Wykonanie
  1. Kaszę, mąkę, cukier i proszek wymieszać w misce.
  2. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plasterki i posypać cynamonem.
  3. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
  4. Na dno wysypać połowę składników suchych.
  5. Następnie wyłożyć jabłka i posypać pozostałą mieszanką suchych składników.
  6. Na wierzch układać wiórki masła, tak aby przykryły całość.
  7. Piec na złoto około 1h w temp. 180 stopni.
Notes
  1. U mnie tradycyjnie podaję z lodami śmietankowymi lub waniliowymi 🙂
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *