Sezon na szparagi w pełni, warto więc sięgnąć po te smaczne warzywa. Bardziej lubię zielone i z jak najmniejszą ilością dodatków. Polecam, póki są jeszcze w sklepach 🙂
Składniki
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 opakowania zielonych szparagów
- 2 kulki mozzarelli
- 2 jajka
- 1/2 szklanki słodkiej śmietany 18%
- sól, pieprz
Instrukcje
- Ciasto francuskie rozkładamy na blaszce.
- Szparagi myjemy i odcinamy 1/3 końcówki (lekko naciskam pod koniec szparaga i odrzucam część, która pęknie).
- Układamy na cieście, lekko solimy i pieprzymy.
- W naczyniu roztrzepujemy jajka ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie ścieramy na dużych oczkach kulki mozzarelli.
- Masę wylewamy na szparagi i zapiekamy na złoto.
© 2024 Przepis pochodzi z Gotujesie.pl