Wiosenna sałatka Dżoany

Sałatka lekka i szybko robiąca się. Polecam i zapraszam na stronę:-)

Wiosenna sałatka Dżoany
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 450 g brokuła ugotowanego al dente
  2. 450 g kalafiora ugotowanego al dente
  3. puszka kukurydzy
  4. 4 pomidory
  5. 6 jajek ugotowanych na twardo
  6. pęczek rzodkiewek
  7. garść posiekanej pietruszki
Sos
  1. 3/4 szklanki jogurtu greckiego
  2. 3/4 szklanki majonezu
  3. 1-2 ząbki czosnku
  4. sól, pieprz
Wykonanie
  1. Brokuł i kalafior podzielić na różyczki i ułożyć warstwami w szklanej misce.
  2. Na to układamy pomidora i jajka pokrojone w ósemki.
  3. Następnie rzodkiewki, kukurydzę i pietruszkę.
  4. Polać sosem
Sos
  1. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z jogurtem i majonezem.
  2. Doprawić solą i pieprzem.
Notes
  1. W oryginalnym przepisie nie było czosnku, ale ja uważam, że brokuły, jajka i sos jogurtowy wprost kochają czosnek, więc u mnie wystąpił 🙂
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *