Sałatka lekka i szybko robiąca się. Polecam i zapraszam na stronę:-)
Wiosenna sałatka Dżoany
2016-03-28 19:27:35
Produkty
- 450 g brokuła ugotowanego al dente
- 450 g kalafiora ugotowanego al dente
- puszka kukurydzy
- 4 pomidory
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- pęczek rzodkiewek
- garść posiekanej pietruszki
Sos
- 3/4 szklanki jogurtu greckiego
- 3/4 szklanki majonezu
- 1-2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Wykonanie
- Brokuł i kalafior podzielić na różyczki i ułożyć warstwami w szklanej misce.
- Na to układamy pomidora i jajka pokrojone w ósemki.
- Następnie rzodkiewki, kukurydzę i pietruszkę.
- Polać sosem
Sos
- Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać z jogurtem i majonezem.
- Doprawić solą i pieprzem.
Notes
- W oryginalnym przepisie nie było czosnku, ale ja uważam, że brokuły, jajka i sos jogurtowy wprost kochają czosnek, więc u mnie wystąpił 🙂
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/