Ciasteczka banalne w wykonaniu i niezwykle smaczne. Polecam jako przekąskę na drugie śniadanie 🙂
Zdrowe ciacha
2016-04-12 13:13:52
Produkty
- 125 g rozpuszczonego masła
- 1 kubek (ok. 300 ml) ulubionego musli - u mnie z rodzynkami
- 1 kubek płatków owsianych górskich
- 1/2 kubka mąki
- 2 jajka
- 1/4 kubka brązowego cukru
- 1/4 kubka ziaren sezamu
- 1 łyżka miodu
- garść żurawiny
- garść słonecznika
- 2 łyżki sypkiego maku
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki sody
Wykonanie
- Wszystkie produkty wymieszać w dużej misce.
- Dłonie zwilżyć wodą i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
- Układać na blaszce wyłożonej papierem, lekko spłaszczać.
- Piec na złoto, około 15-20 minut w temperaturze 175 stopni.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/