Chleb

Wszelkie drożdżowe wypieki nie są dla mnie wyzwaniem odkąd używam thermomix. Wcześniej wielokrotnie próbowałam je piec, jednak nie zawsze ciasta czy chleby wyrastały tak, jak bym tego chciała. Jakiś czas temu, znajomi zrobili chleb. Nic w tym dziwnego w sumie, ale był to chleb na zakwasie, który zawsze wydawał mi się trudny. Znajomy twierdził, że przepis jest banalny, a smak chleba wprost niebiański. Postanowiłam więc spróbować i okazało się, że jedyną trudnością, jeśli w ogóle można to tak nazwać, jest codzienne dokarmianie zakwasu.

Zrobiłam więc dziś rano zakwas, a za 6 dni pochwalę się Wam co mi wyszło. Przepis też będzie :-).

Pozdrawiam i udanego dnia życzę!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *