Jest to prosty przepis na pyszne i zdrowe ciasteczka owsiane z dodatkiem tego co lubicie najbardziej. Idealne jako drugie śniadanie lub przekąska 🙂

Ciasteczka owsiane
2015-12-30 19:14:31

Produkty
- 2 szkl. płatków owsianych
- 1/2 szkl. cukru (lub mniej jeśli wolicie mniej słodkie)
- 1/2 szkl. mąki
- 1/2 kostki roztopionego masła
- szczypta soli
- 2 jajka
- 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany
- 1 łyżka miodu
- ulubione bakalie (użyłam orzechów włoskich, orzechów laskowych, migdałów, rodzynek, pestek dyni, pestek słonecznika, sezamu, siemienia lnianego, suszonych śliwek - po ok 2 łyżki każdych).
Wykonanie
- Mieszam wszystkie składniki w dość dużej misce drewnianą łyżką.
- Formuję kulki wielkości ciut większej od orzecha włoskiego, lekko spłaszczam i układam na blaszce.
- Mogą się słabo lepić, wówczas pomaga zwilżenie dłoni zimną wodą.
- Piekę na złoto w temp. ok 170 stopnie.
- Trzeba pilnować, bo lubią się przypalać.
GotujeSie.pl https://www.gotujesie.pl/
Super, uwielbiam ciacha owsiane i chętnie wypróbuję ten przepis,
Pozdrawiam serdecznie
Agnieszka