Przepis na łamańce z użyciem gotowych produktów jest alternatywą dla osób pracujących. Jeśli raz spróbujecie, będziecie go robić w każde święta z czystej wygody 🙂

Łamańce dla zapracowanych
2015-12-15 12:07:38

Produkty
- 2 opakowania makaronu łazanki (kupuję z lubelli)
- 1 puszka masy makowej (u mnie bakalland)
- 1 opakowanie rodzynek
- miód
- przegotowana woda
- 1 łyżka oleju
Wykonanie
- Makaron gotuję al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
- Po ugotowaniu zlewam zimną wodą i wkładam do sporej miski.
- Masę makową przekładam do miski, dodaję rodzynki, ok. 1 litra przegotowanej wody i 1 łyżkę miodu.
- Makaron zalewam masą makową z rodzynkami i mieszam co pewien czas.
- Chłodzę około 4 godzin.
Notes
- Takie łamańce schodzą u nas na tzw. pniu.
- Proste i smaczne, polecam 🙂
GotujeSie.pl https://www.gotujesie.pl/