Marynowana papryczka chilli

Idealne papryczki na jesienno-zimowe dni do kanapek czy innych potraw

Marynowane papryczki chilli

Czas przygotowania 15 minuty
Czas gotowania 15 minuty
Rodzaj Sałatka

Equipment

  • 10 Słoiczki ok 235ml

Ingredients
  

  • 1 kg papryczek chilli może być oczywiście mniej
  • gorczyca
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • czosnek

Zalewa

  • 250 ml octu
  • 1,25 l wody
  • 1 łyżka soli
  • 1/2 szklanki cukru

Instructions
 

  • Wkładamy papryczki chili do słoików, tak aby wypełnić całe wnętrze. Dodajemy do nich po 1 ząbku czosnku, kilka ziaren ziela angielskiego, pół liścia laurowego i kilka ziarenek gorczycy.
    Następnie całość zalewamy gorącą zalewą i szczelnie zamykamy.
    Całość pasteryzujemy w 120 stopniach C przez ok 25-30 minut
Słowo kluczowe papryczka, chilli, zima, jesień, marynata, słoik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating