Z tymi ciasteczkami jest trochę zabawy, ale uwierzcie mi, warte są zrobienia. Kolejnego dnia smakują wprost genialnie 🙂

Przekładane ciasteczka
2015-12-30 19:48:38

Produkty
- 250 g masła 82%
- 450 g mąki
- 100 g cukru pudru
- 3 żółtka
- szczypta soli
- ulubione powidła + 1/2 opakowania galaretki (u mnie dżem truskawkowy i galaretka truskawkowa).
- nutella
- cukier puder do posypania
Wykonanie
- Masło, mąkę, cukier, żółtka i sól zagniatamy (można użyć robota ze spiralną końcówką)
- Wałkujemy ciasto dość cienko i wykrawamy szklanką kółka.
- W połowie z nich wycinamy mniejszą dziurkę kieliszkiem.
- Pieczemy na złoto w temp 170 stopni.
- W czasie studzenia ciasteczek podgrzewamy powidła z galaretką.
- Po rozpuszczeniu galaretki studzimy.
- Ciasteczka z dziurką posypujemy cukrem pudrem.
- Całe kółka smarujemy powidłami i sklejamy z ciasteczkami z dziurką.
- Najlepiej smakują kolejnego dnia.
GotujeSie.pl https://www.gotujesie.pl/