Pyszne ciasto bez jajek

Czy ciasto bez jajek może się udać? O tak!

Pyszne ciasto bez jajek
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
Część sypka
  1. 3 szklanki mąki
  2. 1 szklanka cukru
  3. 2 łyżki kakao
  4. 2 łyżeczki sody
Część mokra
  1. 2 szklanki zsiadłego mleka ( u mnie Krasnystaw z Tesco)
  2. 1/2 szkl. oleju
  3. 1/2 szkl. posiekanych orzechów włoskich
  4. 1/2 szkl. rodzynek
Dodatkowo
  1. Powidła śliwkowe do przełożenia.
  2. 1 biała czekolada + 3 łyżki mleka do polania
Wykonanie
  1. Wymieszać część suchą, a następnie dodać wymieszaną część mokrą.
  2. Piec ok. 1 h w temp. 180 stopni (do suchego patyczka).
  3. Ciasto ostudzić, a następnie przełożyć powidłami.
  4. Białą czekoladę rozpuścić w mleku i polać ciasto.
GotujeSie.pl https://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *