Tagliatelle z 艂ososiem

Lubicie szybko i smacznie? Polecam to danie, kt贸re zrobicie w p贸艂 godziny 馃檪
Rodzaj Obiady
Kuchnia W艂oska

Sk艂adniki
  

  • 0,5 op. makaronu tagliatelle ( ok. 8 gniazdek)
  • 200 ml 艣mietany krem贸wki
  • 1 艂y偶eczka chrzanu
  • 1 艂y偶eczka oliwy
  • 3 艂y偶eczki drobnych kapar贸w
  • 150 g w臋dzonego 艂ososia
  • kilka kropel soku z cytryny
  • s贸l, pieprz
  • 100 g sera (u mnie cheddar, gouda)

Instrukcje
 

Sos

  • Oliw臋 lekko podgrza膰, doda膰 chrzan i kapary, chwil臋 podsma偶y膰.
  • Doda膰 艣mietan臋 i zagotowa膰.
  • Do 艣mietany dorzuci膰 starte sery, podgrzewa膰, a偶 si臋 rozpuszcz膮 i sos zg臋stnieje.
  • Doprawi膰 sol膮 i pieprzem.

Makaron

  • Ugotowa膰 makaron al dente (po odlaniu lekko skropi膰 oliw膮).
  • Do makaronu doda膰 sos kaparowy i delikatnie wymiesza膰.
  • W g艂臋bokim talerzu na艂o偶y膰 porcj臋 makaronu, doda膰 pokrojonego w mniejsze paski 艂ososia.
  • Skropi膰 sokiem z cytryny, podawa膰 ciep艂e.
  • Przed na艂o偶eniem, talerz mo偶na udekorowa膰 g臋stym sosem balsamicznym.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

Recipe Rating