Ilekroć go robię, wspominam wczasy nad morzem, gdzie tatara z łososia i zupę rybną jem niemalże codziennie. Polecam i zapraszam na stronę 🙂
Składniki
- 250 g łososia wędzonego na zimno
- 1 łyżka drobnych kaparów
- 1/5 czerwonej cebuli
- 2 szt sporych ogórków konserwowych
- kilka kropel soku z cytryny
- kilka kropel oliwy
- kilka kropel maggi
- świeżo mielony pieprz
- 2 grzanki
Instrukcje
- Łososia siekam jak najdrobniej.
- Cebulę i ogórki kroję w drobną kostkę.
- W misce mieszam łososia, cebulę, ogórki i kapary.
- Lekko skrapiam cytryną, oliwą i maggi.
- Doprawiam pieprzem
- Podaję z grzankami (u mnie bułka skropiona oliwą, podsmażona na suchej patelni)