Tatar z łososia wędzonego

Ilekroć go robię, wspominam wczasy nad morzem, gdzie tatara z łososia i zupę rybną jem niemalże codziennie. Polecam i zapraszam na stronę 🙂
Rodzaj Przekąska
Kuchnia Polska

Składniki
  

  • 250 g łososia wędzonego na zimno
  • 1 łyżka drobnych kaparów
  • 1/5 czerwonej cebuli
  • 2 szt sporych ogórków konserwowych
  • kilka kropel soku z cytryny
  • kilka kropel oliwy
  • kilka kropel maggi
  • świeżo mielony pieprz
  • 2 grzanki

Instrukcje
 

  • Łososia siekam jak najdrobniej.
  • Cebulę i ogórki kroję w drobną kostkę.
  • W misce mieszam łososia, cebulę, ogórki i kapary.
  • Lekko skrapiam cytryną, oliwą i maggi.
  • Doprawiam pieprzem
  • Podaję z grzankami (u mnie bułka skropiona oliwą, podsmażona na suchej patelni)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating