Super, ekstra czekoladowe ciacho. Fani czekolady b臋d膮 zachwyceni 馃檪
Sk艂adniki
- 0,5 szklanki m膮ki
- 0,3 szklanki mielonych migda艂贸w
- 110 g mas艂a
- 0,5 szklanki cukru (u mnie br膮zowy)
- 3 jajka
- 85 g czekolady mlecznej
- 30 g czekolady gorzkiej
- 2 艂y偶ki mocnej kawy
Polewa
- 55 g czekolady mlecznej
- 25 g czekolady gorzkiej
- 1,5 艂y偶ki mocnej kawy
- 6 艂y偶ek mas艂a
- szczypta soli
Instrukcje
- M膮k臋 przesia膰. Bia艂ka ubi膰 na sztywn膮 pian臋. Czekolad臋 rozpu艣ci膰 z kaw膮.
- Do utartego mas艂a doda膰 czekolad臋, a nast臋pnie po 艂y偶ce m膮ki, migda艂贸w i bia艂ek.
- Miksowa膰 na wolnych obrotach, a偶 do wyczerpania produkt贸w.
- Ciasto przela膰 do blaszki wy艂o偶onej papierem i piec w gor膮cym piekarniku oko艂o 30 minut w 175 stopniach.
- Z tego co czyta艂am, 聽ciasto nie powinno mocno wyrosn膮膰 i najlepsze jest, kiedy jeszcze si臋 delikatnie rusza, kiedy potrz膮艣niemy blaszk膮. U mnie jednak by艂o odrobin臋 lepiej wypieczone.
Polewa
- Sk艂adniki polewy lekko podgrza膰. Po rozpuszczeniu i przestudzeniu pola膰 ciasto