Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Ostra pasta chilli
Drukuj
Prep Time
20
minutes
mins
Cook Time
20
minutes
mins
Course
Salad
Sprzęt
12 szt. słoików o pojemności 235ml
Składniki
500
g
papryczek chilli
2
szt.
dojrzałych pomidorów
5
szt.
ząbków czosnku
4
łyżeczki
koncentratu pomidorowego
4
łyżeczki
cukru
2
łyżeczka
soli
15
g
octu
30
g
oleju
Sposób wykonania
Papryczki chilli obrać z gniazd nasiennych i wrzucić do thermomixa
Dodać pomidory, czosnek i zemleć 30 s/obr. 10
Zgarnąć kopystką i powtórzyć jeśli masa nie jest jednolita.
Dodać resztę składników i wymieszać 30 s/ obr. 5
Gotować 12 min/ 100 st. C / obr 3
Tagi
papryczka, chilli, zima, jesień, marynata, słoik, pasta,