Ostra pasta chilli

Ostra pasta chilli

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Salad

Sprzęt

  • 12 szt. słoików o pojemności 235ml

Składniki
  

  • 500 g papryczek chilli
  • 2 szt. dojrzałych pomidorów
  • 5 szt. ząbków czosnku
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 4 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczka soli
  • 15 g octu
  • 30 g oleju

Sposób wykonania
 

  • Papryczki chilli obrać z gniazd nasiennych i wrzucić do thermomixa
  • Dodać pomidory, czosnek i zemleć 30 s/obr. 10
  • Zgarnąć kopystką i powtórzyć jeśli masa nie jest jednolita.
  • Dodać resztę składników i wymieszać 30 s/ obr. 5
  • Gotować 12 min/ 100 st. C / obr 3
Tagi papryczka, chilli, zima, jesień, marynata, słoik, pasta,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating