Imprezowa sałatka

Sałatka jest na prawdę pyszna, mimo małej ilości składników. Banalnie prosta i szybko robiąca się 🙂

Imprezowa sałatka
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 5 jajek ugotowanych na twardo
  2. 5-6 sporych ogórków kiszonych obranych ze skórki
  3. 400 g pieczarek
  4. 1 cebulka
  5. szczypiorek
  6. łyżka masła
  7. sól, pieprz
  8. 4 łyżki majonezu
  9. 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
Wykonanie
  1. Na łyżce masła podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
  2. Po chwili dodać umyte, pokrojone w kostkę pieczarki.
  3. Dodać sól, pieprz i smażyć na dużym ogniu, aż woda odparuje.
  4. Ostudzić.
  5. Ogórki i jajka pokroić w kostkę, dodać podsmażone pieczarki i garść pokrojonego szczypiorku.
  6. Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać do sałatki.
  7. Jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem.
  8. Najlepiej smakuje schłodzona.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *