Sałatka jest na prawdę pyszna, mimo małej ilości składników. Banalnie prosta i szybko robiąca się 🙂

Imprezowa sałatka
2015-12-30 18:58:13

Produkty
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 5-6 sporych ogórków kiszonych obranych ze skórki
- 400 g pieczarek
- 1 cebulka
- szczypiorek
- łyżka masła
- sól, pieprz
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
Wykonanie
- Na łyżce masła podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę.
- Po chwili dodać umyte, pokrojone w kostkę pieczarki.
- Dodać sól, pieprz i smażyć na dużym ogniu, aż woda odparuje.
- Ostudzić.
- Ogórki i jajka pokroić w kostkę, dodać podsmażone pieczarki i garść pokrojonego szczypiorku.
- Majonez wymieszać ze śmietaną i dodać do sałatki.
- Jeśli trzeba doprawić solą i pieprzem.
- Najlepiej smakuje schłodzona.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/