Rolada szpinakowa

Jedna z moich ulubionych przek膮sek na zimno. Wygl膮da i smakuje fenomenalnie 馃檪

Rolada szpinakowa
Napisz opinie
Drukuj
Produkty
  1. 1 opakowanie mro偶onego szpinaku
  2. 2 z膮bki czosnku
  3. 1 艂y偶ka mas艂a
  4. 4 jajka
  5. 2 serki almette zio艂ewe
  6. 2 opakowania 艂ososia w臋dzonego w plastrach
  7. s贸l, pieprz
Wykonanie
  1. Szpinak rozmrozi膰 i odcisn膮膰 wod臋.
  2. Lekko rozgrza膰 mas艂o i doda膰 przeci艣ni臋ty przez prask臋 czosnek.
  3. Chwil臋 podsma偶a膰 na ma艂ym ogniu, doda膰 szpinak, s贸l i pieprz do smaku.
  4. Zwi臋kszy膰 p艂omie艅 i sma偶y膰 oko艂o 10 minut.
  5. Ostudzi膰 i doda膰 偶贸艂tka.
  6. Bia艂ka ubi膰 ze szczypt膮 soli i doda膰 do szpinaku.
  7. Mas臋 wylewa膰 na du偶膮 blaszk臋 (kwadratowa z piekarnika) wy艂o偶on膮 papierem i piec oko艂o 20 minut w temp. 180-190 stopni.
  8. Po upieczeniu gor膮cy jeszcze placek zawijamy w czyst膮, bawe艂nian膮 艣ciereczk臋 i czekamy, a偶 wystygnie.
  9. Po ostygni臋ciu, delikatnie rozwijamy, smarujemy serkiem, a na wierzch uk艂adamy 艂ososia.
  10. Zwijamy i owijamy foli膮 spo偶ywcz膮. Skr臋camy boki do艣膰 艣cis艂o i wk艂adamy do lod贸wki na kilka godzin.
  11. Kroimy lekko pod k膮tem, dla ciekawszego efektu.
GotujeSie.pl http://www.gotujesie.pl/

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *