W swoim życiu wypróbowałam niezliczoną ilość soków wyciskanych ręcznie, robionych w thermomixie czy sokowirówce. Nic jak dotąd mnie chyba tak nie zaskoczyło, jak sok z wyciskarki ślimakowej. Miałam okazję potestować u mojej koleżanki Kasi i jej córci Ali. Tego dnia zrobiły najlepszy sok pod słońcem :-). Ustrojsto jest piekielnie drogie, ale znalazło się na mojej liście rzeczy, które bardzo chciałabym posiadać 🙂
Składniki
- 10 marchewek pokrojonych na większe plasterki (marchew umyta, nie obierana)
- 5 pomarańczy obranych ze skórki i podzielonych na cząstki
- 5 jabłek pokrojonych w ćwiartki bez gniazd nasiennych
- 6 sporych gałązek mięty
- 2 garście truskawek
Instrukcje
- Wszystkie warzywa, owoce i miętę przepuszczamy przez wyciskarkę.
- Pijemy tuż po zrobieniu. Można schłodzić, ale w naszym przypadku to się nie udało, bo od razu wypiliśmy 🙂
© 2024 Przepis pochodzi z Gotujesie.pl
Cena faktycznie przeraża. No ale skoro będziemy mieli świeży, pożywny soczek….