Skip to content
GotujeSie.pl
GotujeSie.pl

przepisy dla każdego

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Wigilia
    • Desery
    • Ciasta
    • Obiady
    • Przekąski
    • Przetwory
    • Sosy
    • Ryby
  • O mnie
  • Blog
  • Kontakt
    • Współpraca
GotujeSie.pl

przepisy dla każdego

25 maja 201625 maja 2016

Pierogi II

Pierogi zwykle robię na słodko, lub z kapustą i grzybami. Ostatnio oglądałam Kuchenne Rewolucje i Magda Gessler bardzo polecała farsz z białej kiełbasy. Postanowiłam wypróbować… Inne, ale smakowo pyszne i warte zrobienia.

Pierogi II

Składniki

  • 250 g mąki pszennej
  • 1/2 szkl. ciepłej, ale nie gorącej wody
  • 50 g miękkiego masła lub margaryny
  • 1 żółtko
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
  • Farsz
  • 5 dobrych jakościowo, białych kiełbasek wyjętych z osłonek
  • Sos
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz
  • 1 ogórek konserwowy drobno posiekany
  • 1 łyżeczka koperku
  • 4 posiekane marynowane pieczarki

Instrukcje

  1. Składniki na ciasto zagniatam.
  2. Plus jest taki, że po chwili zbijają się w miękką i elastyczną kulkę.
  3. Odkrawam część ciasta (pozostałą przykrywam ściereczką, aby nie wyschła) i wałkuję dość cienko, lekko podsypując mąką.
  4. Wykrawam kółka plastikową (największą) foremką do pierogów, wkładam farsz i sklejam.
  5. Z tej porcji wychodzą 24 pierogi.
  6. Pierogi smażę na złoto i podaję z sosem
© 2023 Przepis pochodzi z Gotujesie.pl
http://www.gotujesie.pl/pierogi-ii/

Obiady Przekąski Przepisy ciastokiełbasaMagda Gesslerobiadpierogi

Nawigacja wpisu

Previous post
Next post

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Recipe Rating




Współpraca

  • MotoIT.pl
  • Toyota Klub
  • Wideo Art

Tagi

bliscy bułeczki cebula chleb ciasto cynamon czekolada czosnek drożdże dzieci galaretka herbatniki jajka kukurydza marchewka masło miód mięso mielone mleko mąka nutella obiad ogórek orzechy owoce papryka pierogi przepis przepis na ciasto przepis na obiad rodzina rodzynki rzodkiewka sałatka ser sos szpinak truskawki weekend wigilia wypieki domowe zakwas ziemniaki śmietana święta
©2023 GotujeSie.pl | WordPress Theme by SuperbThemes